Menu Sluiten

Machinebouw Sectoren

De Pecker Gent NV is een KMO, gelegen in het Gentse havengebied, gespecialiseerd in machinebouw, installatiebouw, onderaanneming, herstelling en onderhoud van machines en installaties, onderdelen voor machines.

47547144754714

More info

tags: Machinebouw – Aanbeveling Machinebouw – Verdelers Machinebouw – Machinebouw Provincie Oost Vlaanderen – Totaalservice Machinebouw – 

Wenst u meer info over machinebouw sectoren kijk dan vlug op https://www.depeckergent.be | Machinebouw Sectoren

Industrieel Onderhoud | Herstellingen | Machinebouw | 

Machinebouw: De verschillende sectoren in een oogopslag

Het begrip machinebouw duidt op het bouwen van machines die als doel hebben om een bepaalde taak uit te voeren. Deze machines vereisen specifieke technische kennis en vaardigheden, van mechanica tot elektronica, en het ontwerp en de productie ervan is meestal gericht op een bepaald doel. Maar hoe verschillen de verschillende sectoren van de machinebouw van elkaar?

Wat is machinebouw?

Machinebouw is het ontwerpen, aanpassen, bouwen, assembleren en testen van complexe machines en andere mechanische systemen. Het maakt gebruik van diverse technieken, waaronder mechanica, elektronica en software. Omdat machinebouw zo´n divers veld is, zijn er veel verschillende toepassingen, variërend van het bouwen van dingen zoals auto´s en vliegtuigen tot het ontwerpen van speciaal gemaakte medische apparatuur.

De verschillende sectoren in de machinebouw

Er zijn verschillende sectoren binnen de machinebouw. Elk van deze sectoren heeft speciale technische vaardigheden nodig om de verschillende taken en verantwoordelijkheden uit te voeren.

Automotive

Het automotive-segment omvat het bouwen van auto´s, vrachtwagens, motorfietsen en andere voertuigen met motoren. Er zijn tal van kwaliteitstesten, waaronder veiligheidstesten, verplicht voor bedrijven die machinebouw aan de auto-industrie leveren.

Militair

De militaire sector bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder wapensystemen, voertuigen, luchtvaart, scheepsbouw, defensietechnologie en munities. Bedrijven in de militaire sector bouwen vaak apparatuur die specifiek voor militaire of nationale veiligheid ontworpen is.

Medisch

De medische sector bestaat uit toepassingen zoals het bouwen van apparatuur voor geneeskundige diagnostiek, chirurgische hulpmiddelen, orthopedische technologie en kunstmatige organen. Ook hier gelden strenge kwaliteitstesten, waaronder veiligheidstesten.

Industrieel

Industriële sectoren omvatten energie, milieu, grondstoffenwinning, logistiek en transport. Ook hier zijn speciale technische vaardigheden nodig.

Overige

Naast de bovengenoemde sectoren omvat machinebouw ook andere toepassingen, zoals het bouwen van machines voor de bouwsector, de luchtvaartindustrie, de havensector, de chemische industrie en de lucht- en ruimtevaart. Ook hier zijn speciale technische vaardigheden vereist om succesvol te kunnen werken.

Waarom kiezen voor machinebouw bij De Pecker Gent?

Bij De Pecker Gent begrijpen we dat elke industriële sector unieke vereisten heeft. Daarom bieden we professionele oplossingen op maat die voldoen aan de behoeften van elke klant. We combineren jarenlange ervaring in de industrie met state-of-the-art technologie om de best mogelijke oplossingen te creëren. Onze deskundige technische teams staan klaar om precies datgene te bieden wat u nodig hebt. Bekijk ons portfolio van projecten en ervaar het zelf. Bezoek onze website voor meer informatie.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Machinebouw sectoren

!–StopPubText–>.